Když káva tak s Reishi (Ganoderma Lucidum)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Když káva tak s Reishi (Ganodermou Lucidum)

Káva sama o sobě je zdraví prospěšná v rozumné míře. Studie hovoří o 3-4 šálcích kávy.

Co nám tedy dává samotná kvalitní káva?

1) Zlepšuje činnost mozku

Káva výborně funguje proti únavě, to není nic nového. Tělo během dne produkuje víc a víc takzvaného adenosinu. Adenosin se totiž v těchto situacích napojuje na určitá místa (tzv. receptory) mozkových buněk a způsobuje výrazné zpomalení nervové aktivity, potažmo spánek. A kofein jeho produkci brání, čímž nás udržuje v bdělém stavu. Pokud to na vás nezabírá, buď kávy pijete příliš a váš mozek si na ni už zvykl, anebo vaše káva není kvalitně připravená, případně je v ní až příliš vody či mléka.

2) Zlepšuje náladu

Kofein stimuluje nervový systém, což znamená nejen to, že schopnost soustředění, ale také zlepší náladu. Dokonce se uvádí v souvislosti s nižším výskytem deprese. Na druhou stranu, pokud kofeinu bude příliš, může naopak zapříčinit agresi či vztek.

3) Zlepšuje paměť

Existuje několik studií, které potvrzují, že káva zlepšuje paměť, respektive schopnost mozku zapamatovat si nějakou informaci nebo třeba seznam věcí a později je zopakovat. Lépe to však poznají lidé, kteří kávu nepijí příliš často, a tak jejich reakce na kofein nejsou “otupené“.

 4) Zvyšuje pozornost

To je dalším z častých důvodů, proč si lidé kávu tolik oblíbili. Šálek dobré kávy způsobí, že jsme bdělejší a pozornější. Což je důvod, proč například profesionální řidiči mají pořád po ruce kofeinové bonbony. Stejně ale funguje i čaj nebo energetické nápoje, a opět platí – pokud se to nepřehání, není na tom nic špatného.

 5) Brání nemocem

Pravidelné pití kávy, což jsou tři až čtyři šálky denně, může podle některých studií snižovat pravděpodobnost výskytu některých nemocí. Respektive u lidí, kteří pijí takové množství denně, se některé nemoci objevují méně než u jiných. Nejčastěji se v této souvislosti mluví o cukrovce druhého typu, rakovině jater a Parkinsonově chorobě.

Pozor! Má i negativní vlivy.

Konzumace kávy s sebou přináší i řadu negativních účinků (i když četnost výskytu těchto účinků je značně individuální). Konzumace příliš velkého množství kofeinu vede ke vzniku úzkosti, neklidu, bušení srdce.

1) Zvyšuje cholesterol

Káva však také zvyšuje hladiny nepříznivě působícího LDL cholesterolu, ačkoli tento jev nebyl pozorován pro pití filtrované kávy.

2) Překyselení

Kofein působí dráždivě na trávicí trakt, stimuluje tvorbu žaludečních kyselin.

Proto Organo Gold přidávají do kávy extrakt z Reishi. Reishi zásaditá, tudíž kyselost neutralizuje. Stejně tak snižuje cholesterol.

PODÍVEJTE SE NA PRODUKTY ORGANO GOLD A PIJTE SVÉ OBLÍBENÉ NÁPOJE JEŠTĚ ZDRAVĚJI.

Samozřejmě má Reishi (Ganoderma Lucidum) mnohem více léčebných a preventivních účinků. Více se dočtete zde.

NAKUPTE SI SVOU OBLÍBENOU KÁVU, ČAJ, PROTEINOVÝ KOKTEJL NEBO TOBOLKY.

ProduktyOGVÍTE, ŽE VÁM KÁVA MŮŽE I VYDĚLÁVAT? KLIKNĚTE A UVIDÍTE


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Příspěvek byl publikován v rubrice Káva a jeho autorem je Semrad. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *